Пронађен у локви крви

Нове информације: Игуман је у критичном стању, али је жив!

  • 11.03.2024. 13:03

Архимандрит Јероним, игуман манастира Покров пресвете Богородице у Косаути, који је у недјељу пронађен како лежи у локви крви, је у критичном, али стабилном стању.

Иако су прве информације биле да је игуман преминуо од задобијених повреда, молдавски медији јављају да су љекари успјели да га реанимирају по доласку у болницу, те да је игуман хитно оперисан.

У порти манастира пронађен избоден игуман

У порти манастира пронађен избоден игуман

Данас је директорка болнице у којој је игуман смештен објавила апел на друштвеним мрежама у којем моли грађане да донирају крв.

"Дана 10. марта 2024, игуман манастира из села Косаути примљен је у окружну болницу Сорока у критичном стању. Хитна операција обављена је заједно са специјалистима из Кишињева. Пацијент је тешко, али стабилно, свјестан је, прича. Због губитка велике количине крви, пацијенту је урађена трансфузија, а управа болнице моли све људе добре вере да дају крв за архимандрита Јеронима и да му спасу живот. Чекамо Вас на Одјељењу за трансфузију крви 12.03.2024. и 14.03.2024.године од 08.00 часова. Учинимо добро дјело заједно“, написала је директорка Окружне болнице Сорока Ела Урсу на Фејсбуку.

Подсјетимо, игумана је избо парохијан, младић (26) који је потом извршио самоубиство. Он је игуману задао више убода ножем у предјелу леђа и врата, након чега је побјегао у шуму гдје се обесио.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.