Велика Британија

Нови скандал тресе краљевску породицу: Повучене слике, огласила се Кејт Мидлтон

  • 11.03.2024. 12:40

Принцеза од Велса признала је да је она уредила портрет поводом Дана мајки и извинила се "за било какву забуну" коју је то изазвало, пише Би-Би-Ци.

"Као и многи фотографи аматери, повремено експериментишем са монтажом. Жељела сам да изразим своје извињење због конфузије коју је изазвала породична фотографија коју смо јуче подијелили. Надам се да су сви који су славили имали веома срец́ан Мајчин дан", рекла је принцеза.

Кејт се огласила након што је Удружење за штампу данас повукло прву слику принцезе од Велса која је објављена након њене операције усљед тврдњи да је дигитално измијењена.

Британска национална новинска агенција саопштила је да је "тражила хитно појашњење слике из Кенсингтонске палате" због забринутости да је слика изманипулисана.

ПА је јутрос открила да је повукла слику "у недостатку појашњења".

"Као и друге новинске агенције, ПА Медиа је јуче у доброј намјери објавила слику принцезе од Велса и њене дјеце из Кенсингтонске палате. Постали смо свјесни забринутости око слике и синоц́ смо објавили извјештај о томе и јасно ставили до знања да тражимо хитно појашњење о слици из Кенсингтонске палате. У недостатку тог појашњења, склањамо слику из нашег сервиса слика", рекао је портпарол ПА.

ПА прати АП, Ројтерс, "Getti Images", АФП и ЕПА у повлачењу слике - што их чини шестом новинском или сликовном агенцијом која је то учинила.

Слика Кејт и њене дјеце, за коју палата каже да ју је снимио принц Вилијам, објављена је на друштвеним мрежама.

Фотографија је јуче подијељена медијима, али су је касније истог дана повукле међународне фото агенције због забринутости да је слика манипулисана, преноси Телеграф.

Пратите нас и путем Вибера