СВО

Нови снимак уништавања првог абрамса: Дејство пиране из другог угла

  • 19.03.2024. 07:16

На појединим руским телеграм каналима специјализованим за војне теме и Специјалну војну операцију, појавио се видео-снимак на коме се може видјети уништавање једног од основних борбених тенкова америчке производње М1А1 СА "абрамс", који се налазе у саставу украјинских оружаних снага.

Анализом снимка, тачније положаја у коме се налазе тенк, купола, цијев, отвори чланова посаде и његовог окружења – пута, вегетације и одсуства било каквих објеката, дјелује да је заправо у питању први уништени "абрамс" у Украјини.

Израелци убили трећег човјека Хамаса? Огласила се и Бијела кућа

Израелци убили трећег човјека Хамаса? Огласила се и Бијела кућа

Овоме у прилог говори и чињеница да је први удар "абрамсу" нанесен уз помоћ ФПВ дрона, који се на кратко може видјети како лети у позадини тенка. Након првобитне експлозије коју је изазвала руска "пирана", услиједила су секундарне детонације муниције у засебном одјељку, а потом је избио пожар који изгледа проширио и на остатак тенка.

О начину на који је први "абрамс" уништен је већ било ријечи, али су овим снимком потврђене раније изнесене тврдње да се посада, тачније њен већи дио, извукао из америчког тенка у пламену. Наиме, након што је дошло до детонације муниције, могу се видјети три особе које са десне стране куполе скачу са тенка и пузе даље од њега.

Међутим, као што је већ познато "абрамс" има четири члана посаде – командира, нишанџију, послужиоца топа и возача, а судећи по томе из ког дијела тенка су три особе изашле, изгледа да је потоњи члан остао заробљен унутар возила и није успио да се извуче.

Подсјећања ради, од краја фебруара руски борци успјели су да униште четири америчка тенка и два инжињеријска возила за разминирање М1150 "асолт бричер", заснованих на "абрамсу", преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.