Упућен апел

Новинари крали из Бајденовог авиона?

  • Извор: Индекс
  • 01.04.2024. 21:57

Америчким новинарима послан је апел да престану красти сувенире из службеног авиона америчког предсједника Џозефа Бајдена.

Провјера инвентара авиона Air Force One након Бајденове посјете западној обали САД-а у фебруару открила је да неколико ствари у дијелу за медије - недостаје.

Међу предметима који су наводно нестали из авиона су и брендиране јастучнице, чаше и тањири са златним оквиром.

"То мора престати. Лоше се одражава на новинаре који путују с предсједником"

Удружење дописника Бијеле куће упозорило је да је забрањено узимање ствари из авиона.

Прошлог мјесеца удружење је послала мејл новинарима у којем су поручили да се такво понашање лоше одражава на press pool, групу новинара који путују с предсједником, и да мора престати.

Новинарима се понекад за успомену дају мала паковања М&М чоколадица украшених предсједничким печатом.

Али узимање предмета с логом Air Force One, укључујући прибор за јело и ручнике, уобичајено је већ годинама, тврде извјештаји.

Дописник Гласа Америке: Имам своју колекцију тих предмета; Нисам починио никакву неправду

Мисха Комадовскy, дописник Гласа Америке из Бијеле куће, прикупио је "суптилну" збирку предмета са својих путовања предсједничким авионом.

"Никога нисам осрамотио нити сам починио било какву неправду при састављању ове колекције", рекао је за ББЦ њуз док је држао папирну чашу с логом Air Force One коју је "једноставно заборавио бацити".

Комадовскy такође има кутију предсједничких М&М'с с Бајденовим потписом.

"Упозоравам за споилер. Они су обични М&М у лијепој кутији", рекао је.

Шта је Air Force One?

Air Force One, који Бијела кућа назива предсједничком канцеларијом на небу, има 372 четворних метара простора распоређеног на три нивоа.

Његови импресивни садржаји укључују пространи апартман за предсједника, медицинску станицу с операцијским столом, конференцијску собу и трпезарију, двије кухиње за припрему хране које могу нахранити 100 људи одједном те одређена подручја за медије, ВИП особе, сигурност и особље.

Са својом напредном технологијом, авион је класификован као војна летјелица, дизајнирана да издржи ваздушни напад.

Такође је способан допунити гориво у ваздуху, што му омогућава лет неограничено вријеме - кључно у хитним случајевима.

Air Force One такође је опремљен опремом за сигурну комуникацију, омогућавајући авиону да функционише као мобилни заповједни центар.

На броду се налази 85 телефона, збирка двосмјерних радија и компјутерских веза. Предсједник сједи напријед, док су новинари смјештени у задњем дијелу авиона.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм