Porodica Šerman

Nude 35 miliona dolara za informacije o ubicama njihovih roditelja

  • Извор: АТВ
  • 20.12.2022. 07:52

Porodica milijardrskog para Berija i Hani Šerman povećala je nagradu za informacije o njihovim ubicama sa 10 na 35 miliona dolara.

Smrt kanadskih milijardera od početka je bila obavijena velom misterije.

Beri i Hani ubijeni su 15. decembra 2017. godine.

Agent za nekretnine koji je obilazio vilu para u Torontu oko podneva pronašao je njihova tijela pored zatvorenog bazena.

Bili su u polusjedećem položaju, jedno pored drugog, sa kaiševima oko vrata i vezanim za ogradu zatvorenog bazena.

Beri Šerman je imao 75 godina, dok je njegova supruga bila pet godina mlađa.

Niko od njihovih prijatelja ili poslovnih saradnika se nije čuo s njima otprilike dva dana, a nije bilo znakova nasilnog ulaska u kuću.

Priča je dospjela na naslovnice daleko izvan njihove imućne zajednice u Torontu. Policija je smrt nazvala sumnjivom, a ispredale su se teorije o tome ko je možda želio da ubije osnivača kanadskog giganta generičkih lijekova "Apoteks" i njegovu ženu.

Istražitelji su radili na rješenju slučaja, ali ni pet godina kasnije nema nagovještaja ko bi mogao da bude ubica.

Na godišnjicu ubistava, njihov sin Džonatan ponudio je dodatnih 25 miliona dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja. Nagrada je sada 35 miliona dolara.

"Ove nedjelje se navršilo pet godina od kada su moji roditelji ubijeni u svojoj kući. Svaki dan od tada je noćna mora. Bio sam preplavljen bolom, gubitkom i tugom, a ta osjećanja se samo pojačavaju", rekao je Džonaton Šerman u izjavi za kanadski CBC.

"Nadam se da ću ovaj novac isplatiti nekome, jer će to konačno omogućiti moje izlječenje", dodao je on.

U početku se spekulisalo da su Šermanovi izvršili samoubistvo, ali šest nedjelja kasnije rezultati istrage su pokazali da je riječ o ubistvu.

Тагови: