Објављен снимак аутомобила прије експлозије на граници САД и Канаде

  • Извор: Агенције
  • 23.11.2023. 08:22

Амерички званичници објавили су снимак возила у тренуцима прије него што је експлодирао на мосту Реинбоу на граници између САД и Канаде, а на којем се види како аутомобил јури великом брзином , удара о ивичњак и потом лети у ваздуху и удара у кабину на граници.

Запањујући видео постављен је на друштвеним мрежама америчке Царине и граничне заштите неколико часова након инцидента у којем су двије особе погинуле у аутомобилу, а један гранични службеник задобио лакше повреде, пише cp24.com.

На снимку се види, неколико метара даље од кабина на граници види бијели аутомобил како иде великом брзином. Возило тада удари о ивичњак и одлети у ваздух и преврће се у ваздуху прије него што се сруши.

У експлозији возила на мосту погинуле двије особе, рањен полицајац

У експлозији возила на мосту погинуле двије особе, рањен полицајац

Гувернерка Њујорка Кети Хочул назвала је синоћ снимак апсолутно надреалним и изјавила је да у овом тренутку нема назнака да је експлозија на граници између САД и Канаде терористички напад.

"Возило је спаљено, остао је само мотор", рекла је Хочул на конференцији за медије, преноси АП.

За видео-снимак несреће за који каже да изгледа као да га је "генерисала вјештачка интелигенција".

"Бићете у чуду кад будете видјели снимак. Аутомобил је одлетио у ваздух и прошао преко ограде", рекла је Хочул новинарима.

Експлозија на мосту резултат неопрезне вожње?

Експлозија на мосту резултат неопрезне вожње?

Навела је да власти још не знају да ли је возач аутомобила инцидент изазвао свјесно или је ријеч о несрећи.

Амерички медији претходно су објавили да су две особе страдале у експлозији аутомобила на мосту Рејнбоу, код Нијагариних водопада, који повезује САД и Канаду.

У синоћњем саопштењу  Федерални истражни биро (ФБИ) је навео да је завршио истрагу на мјесту догађаја и да није пронашао експлозивне материјале. ФБИ је додао да "није идентификован никаква веза са тероризмом".

"Ствар је предата полицијској управи Нијагариних водопада у сврху саобраћајне истраге", саопштила је агенција.

Мост Реинбоу остао је затворен јер је истрага о инциденту у току. Остала три гранична прелаза поново су отворена јуче касно поподне.

Пратите нас и путем Вибера