San Francisko

Objavljen snimak napada na muža Nensi Pelosi - pretučen čekićem

 • Izvor: Telegraf.rs
 • 27.01.2023.19:27

Sud u San Francisku objavio je šokantan video-snimak policijske kamere koja pokazuje trenutak kada je Pol Pelosi napadnut čekićem u svom domu u oktobru prošle godine.

Pol Pelosi (82), suprug tadašnje predsjedavajuće Predstavničkog doma Nensi Pelosi, spavao je u svom domu 28. oktobra kada ga je Dejvid Depejp napao, navelo je tužilaštvo.

Video pokazuje kako dva policajca dolaze u kuću Pelosijevih, kucaju na vrata i čekaju oko 20 sekundi prije nego što im je odgovoreno.

Pol u pižami i gaćama otvara vrata dok ga DePejp drži za ramena. Vidi se kako osumnjičeni drži čekić u desnoj ruci.

"Šta se događa?... Baci čekić!", rekao je jedan policajac, prenosi "Daily Mail".

Pol potom pokušava da izvuče čekić iz napadačeve ruke kada osumnjičeni počinje da ga udara. Nanio mu je nekoliko udaraca.

Dvojica policajaca pojurila su u kuću i savladala DePejpa.

Pol Pelosi je ostao da leži na podu.

Sudija je donio odluku o objavljivanju snimka sa kamera koje policajci nose na opremi u srijedu, čemu se tužilaštvo protivilo.

Snimak je već pušten na suđenju DePejpu u decembru.

Sama Nensi Pelosi je početkom nedjelje rekla da će joj biti izuzetno teško da pogleda ovaj snimak napada na njenog muža.

Dejvid Depejp je optužen da je 28. oktobra provalio u kuću Pelosijevih u San Francisku u pokušaju da otme Nensi koja nije bila tamo.

Umjesto toga, čekićem je pretukao njenog 82-godišnjeg supruga Pola Pelosija, prenosi "Telegraf.rs".

 • 20:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Svakog ponedjeljka u 20 časova i 20 minuta na programu ATV-a za vas putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:00 Emisija: Ćirilica

  Svakog ponedjeljka u 21 čas na programu ATV-a možete da pratite emisiju „Ćirilica“ urednika i voditelja Milomira Marića.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.