Аустралија

Од 1. јануара забрана увоза вејп цигарета

  • Извор: Агенције
  • 28.11.2023. 08:49

Аустралија ће од јануара забранити увоз вејп цигарета за једнократну употребу, у настојању да обузда никотинску зависност код малољетних особа.

Аустралија ће увести и законе којима се спречава производња, оглашавање и испорука тих електронских цигарета за једнократну употребу у тој земљи.

Одлука о забрани увоза вејпа дио је ширег покушаја да потпуно буде укинуто рекреативно пушење тих врста електронских цигарета. 

Иако се коришћење вејпа рекламира као начин за престанак пушења, аустралијски министар здравља Марк Батлер рекао је да је употреба вејпа створила "нову генерацију никотинских зависника". 

Рецепт за посни крем од љешњака

Рецепт за посни крем од љешњака

Он је најавио да ће забрана увоза вејпа за једнократну употребу почети да се примењује 1. јануара, а да ће до марта бити забрањено да се у Аустралију унесу нетерапеутски вејпови који могу да се поново пуне. 

Увозници и произвођачи који испоручују терапеутске вејпове мораће да се придржавају строжих државних прописа који се односе на укусе, ниво никотина и паковање производа. 

Вејпови или електронске цигарете представљају уређаје на литијумске батерије који имају кертриџе напуњене течностима које садрже никотин, вјештачке ароме и низ других хемикалија.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм