Povećan broj slučajeva

Od sutra policijski čas u Solunu

  • Извор: Агенције
  • 30.09.2021. 21:23

Vlasti će u grčkom gradu Solunu uvesti noćni policijski čas i zabraniti muziku u barovima, kafićima i restoranima, nakon povećanja broja slučajeva infekcije virusom korona, saopštilu su danas zvaničici, piše "Katimerini".

Infekcije su se stabilizovale širom zemlje, ali je broj slučajeva porastao u sjevernoj Grčkoj.

Ministarstvo civilne zaštite saopštilo je da će Solun i njegov širi region i susjedne regionalne jedinice Halkidiki i Kilkis, zajedno sa centralnim gradom Larisom, od sutra biti prebačeni na nivo četiri mjera restrikcije na nedjelju dana.

Slične mjere uvedene su i u oblastima i gradovima Drama, Imatija, Kastorija, Kavala, Peli, Pierija i Ksanti - sve u sjevernoj Grčkoj - gdje je služba Civilne zaštite produžila postojeća ograničenja za još najmanje nedjelju dana.

Nova ograničenja stupaju na snagu sutra u 6.00 časova i biće revidirana 6. oktobra u zavisnosti od toka pandemije i broja zaraženih.

Sva kretanja u zonama u kojima je na snazi policijski čas biće zabranjena između 1.00 i 6.00 časova ujutro, osim u hitnim slučajevima i na radnom mjestu, dok muzika nije dozvoljena u klubovima, barovima i kafićima kako bi se spriječilo masovno okupljanje.

Zabranjene su zabave i druga okupljanja više od 20 ljudi, kako u privatnom tako i u javnom okruženju, a kazne za kršenje ovog ograničenja kreću se od 50.000 do 200.000 evra.

Grčka je danas prijavila 2.232 nove infekcija i 33 smrtna ishoda, čime je ukupan broj zaraženih od početka pandemije dostigao 655.767, a broj umrlih 14.828.

Oko 58 odsto Grka je u potpunosti vakcinisano.

Vlada se nada da će to povećati na 70 odsto u pokušaju da izgradi širok imunitet protiv virusa.

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм