Политички аналитичар Милош Лабан

Одбројани дани Зеленском

  • Извор: Танјуг
  • 07.11.2023. 09:51

Политички аналитичар Милош Лабан сматра да се ближи капитулација Украјине.

Он је рекао да не види друго рјешење у ситуацији када је Русија указала на једну важну чињеницу војно-техничког карактера.

"Руси располажу наоружањем које може да функционише и у зимским условима, док је Украјина своје совјетско наоружање давно потрошила, а од НАТО-а добила наоружање које нема те карактеристике", казао је Лабан данас за Тан‌југ.

Језив судар аута и камиона! Возило у каналу, има повријеђених!

Језив судар аута и камиона! Возило у каналу, има повријеђених!

"Видим да су и из западних извора по много чему одбројани дани Зеленском на мјесту предсједника Украјине, и да многи помињу врховног команданта војних снага Украјине, Залужња, као неког ко ће преузети руковођење. Осим тога, треба имати у виду чињеницу да је Залужњи стари кадар који се заједно са руским официрима школовао у Совјетском савезу", рекао је Лабан.

Подсјетио је да је председник Украјине Владимир Зеленски ушао у политику као претходно професионални глумац и оцијенио да се Зеленски показао неуспјешним, јер је, тврди Лабан, упропастио огромна финансијска средства и наоружање које је Запад давао Украјини.

Лабан каже да је очигледно да сљедује кадровска промјена у Украјини и да, с обзиром на изјаву руске стране.

Предложен притвор Београђанину осумњиченом да је изазвао несрећу у којој је погинула жена

Предложен притвор Београђанину осумњиченом да је изазвао несрећу у којој је погинула жена

Москва неће престати са војним дејствима док не спроведе своје циљеви војне операције, демилитаризацију остатка Украјине и одбијање уласка Украјине у НАТО.

Он сматра да је Запад пустио Украјину "низ воду", и да покушава да сачува неки минимум угледа јер је евидентан пораз Украјине, односно НАТО-а који стоји иза Украјине, уколико се, како каже, настави овако како је Зеленски почео.

Овај симптом може да буде знак рака штитне жлезде

Овај симптом може да буде знак рака штитне жлезде

"Ту можемо очекивати потезе који ће ићи у правцу да се ти који преузму руковођење Украјине сагласе с тим да ових пет области које су званично припојене Руској Федерацији, остану у саставу Руске Федерације, а да се прихвати заузимање једног неутралног положаја, да се спасе шта се спасити може. Не видим ни један начин да Украјина војнички изађе као побједник", оцијенио је Лабан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)