Malta

Osuđen na 15 godina zatvora za ubistvo novinarke

  • 24.02.2021. 07:51

Vinsent Muskat, jedan od trojice optuženih za ubistvo novinarke Karuane Galicije u Malti 2017. godine, osuđen je na 15 godina zatvora nakon što je priznao krivicu.

Bi-Bi-Si navodi da je Muskat priznao umiješanost u bombaški napad u kojem je ubijena novinarka.

Galicija je otkrila mrežu korupcije na Malti i u inostranstvu.

Muskat je promjenio svoj iskaz i saglasio se da objavi informacije o ubistvu. On, takođe, mora da plati 42.000 evra sudskih troškova.

Druga dvojica optuženih, braća DŽordž i Alfred Deđorđo, takođe su bili u sudnici, ali nisu se obraćala sudu.

NJih trojica su optužena za planiranje ubistva i aktiviranje bombe od čije je eksplozije poginula Galicija nedaleko od svoje kuće u oktobru 2017. godine.

Uhapšeni su u decembru iste godine. Braća su se izjasnila da se ne osjećaju krivim prema tačkama optužnice.

Četvrta osoba, biznismen sa Malte Jorgen Feneč, takođe je optužen za saučesništvo u ubistvu, što on negira. Uhapšen je u pokušaju bjekstva iz Malte 2019. godine i čeka na početak suđenja.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм