Москва

Отац и два сина међу ухапшенима због терористичког напада: Ево каква казна им пријети

  • 25.03.2024. 21:35

Московски суд одредио притвор седмом осумњиченом у случају напада на Крокус Сити Хол.

Раније је суд ухапсио Диловара и Исроила Исломове у истом случају.

Басмански окружни суд у Москви одобрио је хапшење Аминчона Исломова у случају терористичког напада на московски Кроку Сити Хол, јављају руски медији.

Аминчону Исломову одређује се притвор до 22. маја", наводи се у судској одлуци.

Судско саслушање одржан је иза затворених врата.

Раније је суд ухапсио Диловара и Исроила Исломова у истом случају. Тројица су оптужена према одредби б, члана 3, члана 205 руског Кривичног законика (терористички напад почињен од стране групе лица), за шта је предвиђена казна до доживотног затвора.

Аминчон и Диловар Исломови су браћа, а Исроил Исломов је њихов отац. Сва тројица су рођена у Душанбеу. Браћа су руски држављани, док је отац држављанин Таџикистана. Диловар Исломов је ожењен и има дијете, радио је као таксиста. Аминчон Исломов има седморо дјеце са двије жене. Исроил Исломов живи у Тверу.

Раније је Басмански окружни суд ухапсио четири извршиоца напада: Далердјона Мирзојева, Саидакрамија Рачабализоду, Шамсидина Фаридунија и Фаизова.

Увече 22. марта терористички напад циљао је концертну дворану Крокус Сити Хол у Красногорску, Московској области, недалеко од Москве. Према подацима руске истражне комисије, тренутни број жртава је 137, али може расти. Министарство здравља Московске области саопштило је да су 182 особе повријеђене.

Ухапшено је једанаест особа које се сумњиче да су биле укључене у терористички напад, укључујући четири наоружана нападача који су ухапшени у Брјанск региону, југозападно од Москве, док су покушавали да се сакрију прелазећи оближњу украјинску границу, наводе руски медији, а преносе Телеграф.


Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?