Indonezija

Otkriven uzrok smrtonosnog stampeda na stadionu

  • Извор: Агенције
  • 05.10.2022. 10:13

Otkriven je uzrok tragedije na fudbalskom stadionu u Malangu na ostrvu Javi u Indoneziji, gdje je u stampedu poginula najmanje 131 osoba.

Kako je objavio tamošnji fudbalski savez, kašnjenje u otključavanju ulaza na stadionu pridonijelo je katastrofi. Ulazi su trebali biti otvoreni deset minuta prije kraja utakmice, no utvrđeno je da je sedam minuta nakon kraja utakmice bilo zatvoreno nekoliko ulaza.

Pale su i sankcije onima koji su proglašeni odgovornima. Šef gradske policije smijenjen je juče, devet policajaca je suspendovano, dok je 19 policajaca ispitano zbog katastrofe na stadionu.

Navijači lokalnog kluba Arema FC uspostavili su centar za pritužbe u Malangu i rekli da namjeravaju krivičnpo goniti policajce koji su odgovorni za nasumično bacanje suzavca u gomilu zarobljenu na tribinama.

"Ako je bilo nereda, suzavac je trebao biti usmjeren prema igralištu, a ne prema tribinama", rekao je za AFP Danny Agung Prasetyo, koordinator navijača grupe Arema DC.

On je dodao da je bilo mnogo žrtava među onima koji su bili na trbinama.

"Uhvatila ih je panika zbog suzavca", dodao je on, prenosi Index.

Vlada je naknadno suspendovala sve utakmice u nacionalnoj Premier ligi i objavila da je pokrenula istragu o tragediji.

(Foto: Tanjug AP)

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм