Искључити га преко ноћи

Овај кућни апарат је највећи гутач струје

  • Извор: Мондо.рс
  • 03.01.2024. 14:40

Иако је прва асоцијација на велику потрошњу електричне енергије углавном бојлер или шпорет, овај мали апарат "једе" струју.

Када размишљамо о плаћању рачуна, највећу забринутост често изазива рачун за струју, а многи се изненаде висином цифре. Иако нам можда није прва асоцијација, рутер за интернет може значајно допринијети потрошњи електричне енергије.

Иако је прва асоцијација на велику потрошњу електричне енергије углавном бојлер или шпорет, рутер за интернет такође може да се сврста у апарате који могу да вам направе висок рачун за струју.

Требало би да обратимо пажњу на енергетску ефикасност рутера прије него што га купимо и побринемо се да има најмању могућу потрошњу енергије када је укључен и у stand-by моду. Важно је бирати енергетски ефикасне рутере, а ако се не могу потпуно искључити, препоручује се одабир модела с могућношћу искључивања Wi-Fi-ja када није у употреби, посебно ако користи телефонску линију. Иако рутер не троши више струје од других уређаја, искључивање кад није потребан може допринијети уштедама.

Рутер за интернет не троши више струје од фрижидера или других уређаја, али било би пожељно искључити га када није у употреби.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.