Šef Vagnera

Ovo je grob Jevgenija Prigožina: Natpis na krstu privlači pažnju

  • Извор: Телеграф
  • 30.08.2023. 10:01

Policija, Vagnerovci, novinari, namjerni i slučajni prolaznici, zastaju ispred groba u kojem je juče, daleko od očiju javnosti, sahranjen lider Vagnera Jevgenij Prigožin.

Iz njegove press službe juče je saopšteno da je "Jevgenij Viktorovič sahranjen u krugu najbližih", te da svi koji žele da se oproste od njega mogu da posjete Porohovsko groblje u Sankt Peterburgu.

I zaista, kraj spomenika Prigožinovom ocu Viktoru Jevgenjeviću je humka prekrivena cvijećem, nad kojom stoji krst sa pločicom Jevgenij Viktorovič Prigožin 1961-2023, i natpis "Sa svetima upokoji, Hriste, dušu raba tvojega".

Kako je sahranjena obavljena daleko od očiju javnosti, sada kruže neosnovane teorije zavjere da Prigožin uopšte tu nije sahranjen. Kako je ranije i sam Kremlj saopštio, sahrana šefa Vagnera organizovana je u skladu sa željama članova njegove porodice. Doduše, Dmitrij Peskov nije naveo tada kada i gdje će Prigožin biti sahranjen. Jedino je naveo da nije u planu da predsjednik Rusije Vladimir Putin prisustvuje sahrani.

Velika akcija policije: Pao diler sa pola kilograma kokaina

Velika akcija policije: Pao diler sa pola kilograma kokaina

Podsjetimo, Prigožin je stradao 23. avgusta prilikom pada privatnog aviona u Tverskoj oblasti. Osim šefa Vagnera u letjelici je bilo još devet putnika i članova posade. Kako je saopštio Istražni komitet Ruske federacije, tijela svih putnika su identifikovana i rezultati se poklapaju sa spiskom putnika.

Orban: Ukrajina nema šanse da pobijedi Rusiju

Orban: Ukrajina nema šanse da pobijedi Rusiju

Sa Prigožinom je u letjelici bio i njegov najbliži saradnik Dmitrij Utkin, kao i čovjek od najvećeg povjerenja Valerij Čekalov, jedini koji je u svakom trenutku znao gdje se šef Vagnera nalazi.

(Telegraf)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.