SAD

Ovo je Srbin ubijen u Čikagu: Svog ubicu zaposlio dan ranije, on govorio da mrzi Srbe

  • Извор: Агенције
  • 23.03.2022. 17:09

Kragujevčanin Nikola M. (29) u utorak je u poslijepodnevnim časovima ubijen u predgrađu Čikaga nakon što je na njega iz pištolja pucao vozač koji je vozio u njegovoj firmi.

Počinilac, Afroamerikanac čiji identitet policija još nije potvrdila, ranio je tom prilikom još jednu žensku osobu makedonske nacionalnosti u istoj zgradi, saznaje "Serbian Times".

Incident sa smrtnim ishodom desio se u kancelariji transportne kompanije "Winners Freight LLC" čiji je vlasnik Nikola M., a krvavi pir napadač je nastavio u drugoj kompaniji ("Force") koja se nalazi u istom objektu, a čiji je vlasnik Makedonac.

Nakon što ga je policijska potjera stigla kod obližnje pumpe osumnjičeni za ubistvo izvršio je samoubistvo pucajući sebi u glavu.

Nikola M. nije ostao na mjestu mrtav, ali je na žalost preminuo na putu do bolnice. Zdravstveno stanje ranjene djevojke, Makedonke, stabilno je i ona se nalazi van životne opasnost, prenosi "Serbian Times".

Prema informacijama, ubica je u kompaniji "Winners Freight LLC" počeo da radi nedavno, nakon što je lično zvao Nikolu i zamolio ga da ga primi na posao.

Odvozao je samo jednu vožnju, poslije koje je iz još nerazjašnjenih razloga upao u kancelariju kod ubijenog Srbina i poslije niza uvredljivih riječi ispalio u njega smrtonosni hitac.

Nakon toga je otišao u prostorije kompanije "Force" koja se nalaze u istoj zgradi, a u kojoj je prethodno zbog problematičnog ponašanja dobio otkaz, i ranio djevojku. Sve se ovo dešavalo između 15-15.30 časova.

Naoružani napadač je zatim pobjegao sa lica mjesta, da bi ga ubrzo zatim policija pronašla nedaleko odatle, u Medison ulici. Kada je opkoljen i pozvan da se preda, osumnjičeni je naočigled policajaca pucao sebi u glavu.

Mrzio Srbe

Prema izjavama svjedoka koji su prisustvovali ubistvu ovaj zločin bi se mogao okarakterisati i kao zločin baziran na etničkoj mržnji.

Ubica koji je Nikoli presudio dan nakon što ga je ovaj na njegovu molbu prinio na posao prethodno je radio u drugoj kompaniji koja je smještena u istoj zgradi, odakle je otpušten zbog nedoličnog ponašanja i neprofesionalnosti.

"Vozač je prije Nikoline firme 'Winners Freight' radio u firmi 'Force' čiji je vlasnik Makedonac. Međutim, zbog mnogo Srba koje je sretao u zgradi i na poslu on je bio ubijeđen da je firma srpska, o čemu govori činjenica da je prije nego što je pucao u Nikolu vikao po hodnicima 'Mrzim Srbe! Svi ste vi ista go..a!'", kaže za "Serbian Times" jedan od svedoka koji se zatekao u zgradi za vrijeme ubistva.

Od drugih ljudi iz kompanije saznajemo da se vozač kamiona čudno ponašao tog dana i da je u komunikaciji sa ostatkom tima govorio loše stvari o Srbima, nakon čega je parkirao kamion i banuo u kancelariju.

Тагови:
  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок