Турска

Ово је тренутак напада бомбаша на сједиште турске полиције у Анкари

  • Извор: Агенције
  • 01.10.2023. 14:18

На Јутјуб каналу британског Тајмса и Сандеј тајмса објављен је узнемирујући снимак напада на зграду турског Министарства унутрашњих послова у Анкари.

На њему се види аутомобил који се зауставља испред сједишта турске полиције, након чега један од двојице нападача који носи експлозив истрчава из кола и креће да трчи према згради и разнесе се пред капијом.

Ал Џазира је претходно пренијела изјаву Алија Јерликаје, турског министра полиције, да су два нападача одговорна за јутрошњу детонацију и пуцњаву испред сједишта министарства.

Бомбашки напад у Анкари: Терориста дигао себе у ваздух

Бомбашки напад у Анкари: Терориста дигао себе у ваздух

Он је казао да се један од нападача разнио, а да је други "неутралисан".

На снимцима који су се појавили на друштвеним мрежама види се да су снаге безбједности распоређене по Анкари због овог напада.

Експлозија је одјекнула око 9.30 сати у близини турског парламента, који данас поподне поново засједа након летње паузе уз присуство предсједника државе Реџепа Тајипа Ердогана, као и зграда министарстава.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина