Crno more

Ozbiljno upozorenje Rusije: Najavili "nova pravila" od ponoći!

  • Извор: Агенције
  • 19.07.2023. 17:41

Rusija je saopštila da će od ponoći 20. jula, sve brodove koji plove Crnim morem ka ukrajinskim lukama smatrati potencijalnim prevoznicima vojnog tereta.

"Prema tome, zemlje zastave takvih brodova smatraće se umiješanim u ukrajinski sukob na strani kijevskog režima“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Sprema se gasni posao vijeka: Sada je jasno ko će držati ruku na ventilu!

Sprema se gasni posao vijeka: Sada je jasno ko će držati ruku na ventilu!

Osim toga, neka područja u sjeverozapadnim i jugoistočnim dijelovima međunarodnih voda Crnog mora proglašena su privremeno opasnim za plovidbu", navode ruske vlasti i dodale da su relevantna informativna upozorenja o povlačenju bezbjednosnih garancija pomorcima izdata na propisan način.

Ruski brodovi plove ka Japanskom moru!

Ruski brodovi plove ka Japanskom moru!


Prehrambeni sporazum

Prehrambeni sporazum prekinut je 18. jula. U ponedjeljak je Rusija obavijestila Tursku, Ukrajinu i UN o svom prigovoru na njegovo produženje.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će se Rusija odmah vratiti implementaciji inicijative čim njen ruski dio bude ispunjen.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin ranije je primijetio da uslovi sporazuma nisu ispoštovani, uprkos naporima UN, jer zapadne zemlje nisu namjeravale da ispune svoja obećanja.

Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da se Kijev nada da će nastaviti sa isporukama žita preko Crnog mora bez učešća Rusije, a Kijev čeka zvaničnu potvrdu spremnosti od UN i Turske.

Prehrambeni sporazum, koji su 22. jula 2022. potpisali predstavnici Rusije, Turske, Ukrajine i UN, podrazumeva izvoz ukrajinskog žita, hrane i đubriva preko Crnog mora iz tri luke. Koordinacijom saobraćaja brodova bavi se Zajednički koordinacioni centar u Istanbulu.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)