Šarović prihvatio neuspjeh

Ozvaničena izborna katastrofa u SDS-u: Kompletno predsjedništvo podnijelo ostavke

  • Извор: АТВ
  • 03.11.2022. 19:04

Izborna katastrofa konačno je ozvaničena u SDS-u. Mirko Šarović je podnio ostavku na mjesto predsjednika stranke. Uz njega, i kompletno predsjedništvo te partije.

"To je zaključak da su izborni rezultati loši da je neuspjeh na sva četiri nivoa da su naša očekivanja bila mnogo veća ali ja mislim da je to realna procjena i da je ne uljepšavamo na bilo koji način", kaže Mirko Šaropvić, predsjednik SDS-a.

Nije da Šarović nije pokušavao da samo odloži neizbježno - pojavljivao se na skupovima opozicije na kojima se, zajedno sa izbornom gubitnicom Jelenom Trivić žalio na rezultate, ne samo njene već i svoje. Izgleda da mu je konačno neko savjetovao da nema smisla da ide da protestuje, pogotovo jer je izgubio sa više od 100 hiljada glasova razlike od Željke Cvijanović. Nije ga bilo na skupu opozicije ispred RTRS-a. Tamo su njegovi opozicioni saborci i sinoć tvrdili da je Trivićka predsjednik. I Šaroviću je jasno da je to samo u njihovim glavama pa kao razlog ostavke navodi i izbornu katastrofu zajedničkog kandidata u trci za predsjednika Srpske. 

"Naš kandidat je bila i Jelena Trivić ali je i ona naravno, njen rezultat je na kraju neuspješan", kaže Šarović.

Očekivanja su, kaže, bila mnogo veća. Bez obzira šta je očekivao, rezultat ga vraća u realnost. Mnogi su je svakim danom sve više svjesni osim Jelene Trivić koja i dalje govori da je očekivala pobjedu. Šarović poručuje danas da on kao predsjednik ima i najveću odgovornost. 

"U ovom trenutku predsjedništvo nije tražilo bilo kakav alibi za loš rezultat kako za inokonsu poziciju tako i za ova dva nivoa. Moja definitivna odluka je da se podnosi ostavka organima stranke, glavnom odboru naravno i skupštini, ali isti stav su imali i članovi predsjedništva i mi sada funkcionišemo do izvjesnog vremena u tehničkom mandatu", kaže Šarović.

Sada ih čekaju unutarstranački izbori. O tome će se detaljisati na sjednici Glavnog odbora koja bi trebalo da bude održana za desetak dana. Tada će, kažu u SDS-u, biti donesene brojne odluke. Kandidata za njegovog nasljednika ne manjka. Kao najozbiljniji pominju se Milan Radović i Milan Miličević. On je, nakon lokalnih izbora prije dvije godine, nezadovoljan rezultatima koje je stranka postigla, rekao "Da bi pacijenta mogli da liječite, pacijent mora da prihvati svoju bolest". Izgleda je SDS-u bila potrebna možda i najgora da bi konačno shvatili da im je hitna pomoć prijeko potrebna.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана