ATV

Rusija

Pacijent preminuo od korone leži u krevetu, nikog od bolničkog osoblja u blizini

  • Izvor: Agencije
  • 21.10.2021. 16:12

Rusijom kruži uznemirujući video snimak na kome je navodno čovjek preminuo od korone u bolničkom krevetu u gradu Novouralsk, koji su medicinske sestre i ljekari očigledno zanemarili.

Na snimku se vidi još jedan pacijent — čovjek koji je postavio snimak — kako trči po praznim hodnicima bolnice i urla iz sveg glasa u pokušaju da smanji medicinsko osoblje da se brine o pokojnicima. „Djevojke, bilo ko?! Medicinske sestre, doktori! ”, Može se čuti kako viče. Niko ne odgovara na njegove molbe tokom približno minutnog videa.

Nećaka mrtvog pacijenta, Oksana Kuznjecova, mlada majka iz Pervouralska, na svom je blogu rekla da je njen ujak Vadim primljen u bolnicu 5. oktobra i da su ga članovi njegove porodice često gledali kroz prozor bolnice. „Moj ujak je ostao prljav u krevetu. Niko nije čistio za njim. Nije imao čak ni pelene i nije mogao da ustane i ode u toalet“, napisala je ona.

Kuznjecova je rekla da je često zvala bolnicu tokom posljednjih dana svog ujaka, ali i da su njeni pozivi zanemareni. Saznala je da joj je ujak umro od drugog pacijenta koji je boravio na njegovom bolničkom odjeljenju, a koji je navodno rekao Kuznjecovoj: „Gušio se. Otišao sam da pozovem ljekare, ali na podu nije bilo nikoga." Vadim je umro 12. oktobra.

Ruski istražni komitet ispitao je slučaj nakon što je video snimak postao viralan na društvenim mrežama. Na kraju su lokalne vlasti donijele odluku da otpuste direktora bolnice, Viktora Dolgušina. Bolnica nije odgovorila na zahtjev Dejli Bista za komentar.


Tagovi: