Dva ministra dala ostavku

Padaju ostavke u Vladi Bugarske

  • Извор: СРНА
  • 13.06.2022. 20:36

Bugarski ministri spoljih poslova i energetike podnijeli su danas ostavke nakon što je njihova populistička stranka ITN napustila vladajuću koaliciju prošle sedmice.

Premijer Kiril Petkov izjavio je da će pokušati da osigura podršku parlamenta za manjinsku vladu.

Analitičari smatraju da je moguće održavanje novih izbora na jesen.

ITN je napustila labavu četvorostranačku koaliciju šest mjeseci poslije njenog formiranja, ukazujući na neslaganje u vezi sa više političkih pitanja - od deblokiranja pregovora o članstvu Sjeverne Makedonije u EU do zakona protiv korupcije.

Ministar spoljnih poslova Teodora Genčovska i ministar energetike Aleksander Nikolov povukli su se i ispoštovali odluku svoje stranke. Prethodno su još dva ministra iz ITN podnijela ostavke prošle sedmice.

Petkov računa na podršku najmanje 12 odmetnuth poslanika iz ITN i nada se da će izbjeći nove izbore u vrijeme rata u Ukrajini i stope iflacije koja je najviša u prethodnih 14 godina.


Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)