Аустрија

Пали и држављани БиХ: Откривен бункер пун дроге и оружја

  • Извор: Независне
  • 12.03.2024. 22:53

Припадници полиције Вилаха у сарадњи са Државном полицијском Корушке те уз асистенцију припадника Кобре извели су опсежну акцију против организоване криминалне групе, а међу ухапшенима су и држављани Босне и Херцеговине.

Како преносе аустријски медији, током акције претресено је седам локација и приведено девет особа: шест мушкараца и три жене, сви доби од 29 до 53 године. Поред држављана БиХ, међу ухапшенима су и држављани Аустрије, Словеније и Грчке.

У полицијском саопштењу наводи се да је ријеч о организованој криминалној групи чије су активности полицијски инспектори пратили још од септембра, 2023. године, преноси портал "независне".


Фиксна или промјењива камата: Стручњаци открили шта је боље

Фиксна или промјењива камата: Стручњаци открили шта је боље

Ипак, највеће откриће акције је свакако тајни бункер, који се налазио у кући 39-годишњег Аустријанца. Тај бункер је био тако добро сакривен да је имао неколико тајних улаза. Откривен је тек на основу цијеви која се из зида протезала све до баште.

Иначе, током акције су заплијењене одређене количине разних наркотика, од канабиса, хероина, кокаина па до халуциногених гљива. Поред неколико хиљада евра у готовини, полицију је изненадила количина наоружања која је пронађена: неколико калашњикова, пиштоља али и детонаторе ручних граната.


Гинеколог на челу бањалучког

Гинеколог на челу бањалучког "Водовода“

Иначе, аустријски медији преносе да је тајни бункер заправо био плантажа канабиса од 25 метара квадратних, а пронађено је и 80 теглица са канабисом припремљеним за продају.

Сви приведени су предати у надлежност јавног тужилаштва у Клагенфурту.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)