Papa Franjo: Bog voli i najgore među nama

 • 25.12.2019.08:14

Papa Franjo rekao je u obraćanju vjernicima tokom božićne ponoćne mise da Bog voli sve - "čak i najgore među nama".

"Možete da imate pogrešne ideje, možete da napravite potpunu zbrku, ali Bog će vas i dalje voljeti", rekao je argentinski poglavar Katoličke crkve u Bazilici svetog Petra u Vatikanu.

Papa će se tokom dana vratiti u Baziliku da bi uputio tradiconalnu poruku svijetu.

Među onima koji su učestvovali u misi su djeca izabrana iz pojedinih zemalja, uključujući Venecuelu, Irak i Ugandu, prenio je AFP.

Komentatori ocjenjuju da je to jasna poruka lidera 1,3 milijarde katolika, koji se često fokusira na patnje migranata i žrtava rata, kao i na one koji su na periferiji Katoličke crkve.

"Božić nas podsjeća da nas Bog i dalje voli sve, čak i najgore među nama. Meni, vama, svakom od nas, on danas kaže:"Volim vas i uvijek ću vas voljeti, zato što ste dragocjeni u mojim očima"", rekao je papa.

Franjo je napravo i aluziju na zlostavljanje koje su vršili sveštenici i finansijske skandale u Katoličkoj crkvi.

"Šta god da pođe po zlu u vašim životima, šta god nije dobro u Crkvi, kakvi god problemi da postoje u svijetu, to više ne može biti izgovor", rekao je papa.

Hodočasnici iz čitavog svijeta okupili su se ranije u biblijskom gradu Vitlejemu, gdje se, prema vjerovanju, rodio Isus Hristos, povodom proslave Božića po gregorijanskom kalendaru.


 

 • 08:00 Serija: Dugo sam te čekao (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Vojvođanska kuhinjica

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:10 Serija: Kolo sreće

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.