Demantovao glasine

Papa Franjo: “Nije tačno da bolujem od raka”

  • Извор: СРНА
  • 04.07.2022. 11:54

Papa Franjo rekao je da nije tačno da planira da se povuče u bliskoj budućnosti, kao ni to da boluje od raka, i najavio skoru posjetu Kanadi.

Papa Franjo rekao je da mu ljekari nisu saopštili da boluje od raka, dodajući da ima probleme sa koljenom i da je moguće da će se jednog dana povući ako ga zdravlje ne bude služilo.

On je u intervjuu koji je trajao 90 minuta na italijanskom jeziku izrazio nadu da će narednog mjeseca posjetiti Moskvu i Kijev.

Papa je naveo da je bilo kontakta između vatikanskog državnog sekretara kardinala Pjetra Parolina i šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova o mogućoj posjeti Moskvi, koja je, kako je naveo, moguća nakon povratka iz Kanade.

– Želim da posjetim Ukrajinu, ali prvo želim da posjetim Moskvu. Razmijenili smo nekoliko poruka o tome jer sam smatrao da, ako bi mi ruski predsjednik dao mali prostor u službi mira – rekao je on.

Nijedan papa nikada do sada nije posjetio Moskvu.

Kada je Vatikan prije nekoliko mjeseci pitao za posjetu pape Moskva je odgovorila da nije pravi trenutak, podsjetio je poglavar Rimokatoličke crkve.

Papa (85) je ponovio da se protivi abortusu nakon odluke američkog Vrhovnog suda prošlog mjeseca, rekavši da, prema učenju Katoličke crkve, život počinje od trenutka začeća.  

Тагови: