Vatikan

Papa otišao u rusku Ambasadu radi razgovora sa ambasadorom

 • Izvor: Srna
 • 25.02.2022.21:29

Papa Franjo otišao je danas u rusku Ambasadu u Vatikanu kako bi ambasadoru Aleksandru Avdejevu izrazio svoju zabrinutost zbog ruske vojne operacije u Ukrajini.

Portparol Vatikana Mateo Bruni rekao je da je papa proveo više od pola sata u Ambasadi.

"Otišao je kako bi izrazio svoju zabrinutost zbog operacije", naglasio je Bruni koji je odbio da objavi druge detalje o posjeti ili razgovoru.

Bruni nije želio da komentariše ni izvještaje u argentinskim medijima da je papa ponudio da Vatikan posreduje u razgovorima između Rusije i Ukrajine. Ambasador Avdejev je negirao medijske izvještaje.

On je za ruske medije rekao d je sastanak trajao četrdesetak minuta i da je papa izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog humanitarne situacije u Ukrajini.

Analitičari navode da je papin odlazak u Ambasadu radi razgovora sa ambasadorom u vrijeme sukoba bez presedana u istoriji. Strani predstavnici obično dobiju poziv od državnog sekretara Vatikana ili se sastanu sa papom u Apostolskoj palati.

 • 17:55 Mirisi iz Majine kuhinje (R)

  Maja Gojić, poznata po svom brendu 'Mirisi iz Majine kuhinje' svake nedjelje pripremaće jednostavne i kreativne recepte, kao i one 'teže', eksperimentisati sa ukusima, i naravno, sve začiniti pozitivnom energijom i onim neizbježnim dodatkom svakom jelu – ljubavlju.

 • 18:20 Na ivici terena (R)

  Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević u novoj emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:31 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:32 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.