Objavili slike

Papuanski separatisti oteli pilota: Stoje oko njega sa puškama i strijelama

  • Извор: Телеграф
  • 17.02.2023. 15:24

Pobunjenici iz Narodne oslobodilačke vojske Zapadne Papue (TPNPB) objavili su snimak i slike novozelandskog pilota Filipa Mertensa, koji je otet prošle nedjelje.

Policija se oglasila navodeći da su nadležni uvjereni da su locirali mjesto gdje se nalazi oteti pilot.

Separatisti su poručili da pilot neće biti oslobođen dok Džakarta ne prizna nezavisnost oblasti Papua, koja pripada Indoneziji.

Portparol TPNPB Sebi Sambom je podijelio slike pilota u dobrom zdravstvenom stanju koji je okružen desetinom boraca, od kojih su neki imali puške i lukove, prenosi Rojters.

Pobunjenici su nosili zastave i simbole papuanske nezavisnosti. Mertensov prijatelj, koji nije želio da bude imenovan, potvrdio je da je osoba iz videa i sa fotografija zaista novozelandski pilot.

"Papuanski vojnici su me zarobili zbog borbe za nezavisnost Papue. Traže da se indonežanska vojska vrati u Indoneziju. Ako se to ne desi, biću zatvoren do kraja života," izjavio je Mertens u video snimku.

Vlasti Indonezije ranije su pozvale na oslobađanje Martensa "putem ubjeđivanja, pošto je njegova bezbjednost priorotet", ali nisu isključile i "druge načine", koje nisu detaljnije opisali.

U međuvremenu je policija objavila da je uvjerena da je locirala mjesto gdje pobunjenici drže novozelandskog pilota naročito poslije slika koje su objavili separatisti, prenosi NZHerald.

Prema pisanju Džakarta Posta, glavni inspektor papuanske policije Matijus Fakiri rekao je da je upućen tim koji će pregovarati s pobunjenicima o oslobađanju Mertensa.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм: Инстаграм, живот под филтером

    ''Документарни програм: Инстаграм, живот под филтером

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.