Његова светост

Патријарх Кирил: Путин православни лидер који се не стиди своје вјере

  • 07.05.2024. 12:38

Патријарх московски и цијеле Русије Кирил служио је данас молебан захвалности у Благовјештанској саборној цркви, након инаугурације Владимира Путина за предсједника Руске Федерације, током којег је похвалио руског предсједника да је православни лидер који се не стиди своје вјере.

- Предсједник државе је примјер за раднике, војнике, грађане. Бог Вам помогао, Ви сте добар примјер - рекао је патријарх Кирил.

Он је Путину пожелио душевни мир јер је његова дужност " борба која траје 24 часа дневно".

- За православног човјека који је на власти неопходно је да нађе мјеста и за молитву и Ви то налазите, ја то знам. Размишљате и свом животу, личном животу, све то ће помоћи јачању Ваших духовних и физичких снага. Молићемо се даље у нашим личним молитвама да Вам Бог помогне у вашем животу и да достојно водите велику отаџбину свијету Русију која данас пролази кроз тежак период своје историје. Божији благослов да буде на Вама и Вашем животу до краја вијека - истакао је патријарх, који је Путину поклонио икону.

Путин је по доласку у цркву запалио свијећу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.