Sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije

Patrušev: Kolaps Evrope nije daleko

  • Извор: СРНА
  • 27.03.2023. 21:37

Kolaps EU nije daleko, SAD su spremne da se bore protiv Rusije ne samo do posljednjeg Ukrajinca, već i posljednjeg Evropljanina, rekao je sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

- Јasno je da Evropljani neće tolerisati ovu nadnacionalnu superstrukturu, koja ne samo da ne uspijeva da se opravda, već gura Evropu u otvoreni sukob sa našom zemljom - rekao je Patrušev.

On je naveo da su se Amerikanci već potrudili da Evropi bude oduzet status ekonomske sile.

- To je uglavnom razlog zašto Vašington vrti priču o antiruskim sankcijama - smatra Patrušev.

Patrušev je podsjetio da je tokom hladnog rata Pentagon bio spreman da pretvori Evropu u radioaktivnu pustinju i pri najmanjoj opasnosti od SSSR-a.- Malo je vjerovatno da se nešto promijenilo u glavama američkih stratega - ocijenio je Patrušev za "Rusku gazetu".

Prema njegovim riječima, paradoks je u tome što Vašington ima direktan interes za raspad EU, odnosno da "eliminiše svog ekonomskog konkurenta, da ne dozvoli da Evropa napreduje na račun saradnje sa Rusijom".

On smatra i da je EU u "migracionom ćorsokaku" jer mnogi od onih koji tamo dolaze ne samo da ne žele da se integrišu u evropsku zajednicu, već i "stvaraju svoje zajednice i običaje, tjerajući lokalne vlasti i stanovništvo da žive po njihovim zakonima".

Patrušev je naveo da su počinioci terorističkih napada visokog profila u Londonu, Briselu i Parizu bili građani EU koji su došli iz nacionalnih enklava koje su već postojale u Evropi.

- Ako se sjetimo da su svojevremeno SAD stvorile Al kaidu, "Islamsku državu" i druge terorističke organizacije, a teroriste u Siriji i Iraku obučavaju instruktori CIA, onda je moguće da isti ljudi stoje iza priprema terorističkih napada u Evropi. Njihova svrha je destabilizovati situaciju na kontinentu, jer SAD ne mare za njenu budućnost - istakao je Patrušev.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)