Русија

Патрушев: Запад жели да дестабилизује јужни Кавказ

  • Извор: СРНА
  • 16.02.2024. 09:51

Запад настоји да створи нестабилност у региону Јужног Кавказа и опструира процес договарања Јерменије и Азербејџана, изјавио је секретар Савјета безбједности Русије Николај Патрушев.

"Видимо жељу западњака да створе нестабилност на Јужном Кавказу и опструирају јерменско-азербејџански процес договарања рјешења, што је довело до пораста тензија у тим сродним подручјима", рекао је Патрушев на састанку секретара Савјета безбједности о Авганистану у Бишкеку, главном граду Киргизије.

Државна гранична служба Азербејџана саопштила је у понедјељак, 12. фебруара, да је један азербејџански граничар рањен у нападу из Јерменије.

У уторак ујутру, 13. фебруара, служба је саопштила да је један јерменски борбени пункт уништен у "операцији освете" извршеној као одговор на гранатирање.


Кованица од два евра за коју можете добити 4.000

Кованица од два евра за коју можете добити 4.000

Са друге стране, Јереван је објавио да су погинула четири његова војника, подсјећа ТАСС.

Јерменски премијер Никол Пашињан рекао је на јучерашњој сједници Владе да је оружани инцидент на граници са Азербејџаном резултат деструктивне политике Бакуа.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)