Ministarstvo odbrane Rusije

Pentagon naručio formiranje mreže od 30 bioloških laboratorija

  • Извор: СРНА
  • 07.03.2022. 15:50

Mreža od oko 30 bioloških laboratorija formirana je u Ukrajini, a aktivnosti se u njima sprovode po narudžbi Pentagona, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Šef Jedinice za nuklearnu, biološku i hemijsku zaštitu pri Oružanim snagama Rusije general-potpukovnik Igor Kirilov izjavio je da su biolaboratorijske aktivnosti, kao i takozvani ukrajinski program sistema zdravstvene njege, koje sprovode SAD, dovele do povećanja broja slučajeva veoma opasnih i ekonomsko značajnih infekcija.

On je rekao da je Vlada Ukrajine poslala SAD hiljade uzoraka seruma pacijenata, uglavnom "slovenske etničke pripadnosti", pod izgovorom testiranja metoda liječenja kovida 19, javio je "Sputnjik".

Predstavnik ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašekov saopštio je juče da su Oružane snage Ruske Federacije tokom specijalne operacije u Ukrajini otkrile da se u toj zemlji uz finansijsku pomoć SAD realizuje vojno-biloški program.

On je naveo da je sa početkom ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, ukrajinsko Ministarstvo zdravlja poslalo naredbu svim biolaboratorijama o hitnom uništavanju uskladištenih zaliha opasnih patogena.

Prema njegovim riječima, u Pentagonu se tada očigledno pojavila ozbiljna zabrinutost od otkrivanja izvođenja tajnih bioloških eksperimenata na teritoriji Ukrajine, prenio je TASS.