Šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi

Perović za ATV: Evropa će postradati zbog pritisaka na Rusiju, neće Amerika

  • Извор: АТВ
  • 22.02.2022. 19:20

Šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović za Centralne vijesti ATV-a kaže da će Evropa osjetiti energetsku krizu zbog pritisaka na Rusiju, a sigurno je neće osjetiti Amerika.

"Najveću štetu će ponijeti narod evropske zajednice, ne Amerikanci. Medvedev je rekao da će drastično poskupjeti gas jer oni imaju gdje da prodaju naftu, gas i struju. Ne daj Bože da krene neka akcija, prvo će prekinuti taj gasovod i Evropa će ostati potpuno bez gasa. Evropa koristi ogromne količine ruskog gasa, što Amerika ne može da nadoknadi. Mislim da će biti katastrofa u Evropi. Rusi imaju Kinu, Tursku i druge zemlje da izvoze energente", kaže Perović.

On objašnjava i da je protiv Rusije vođena posebna propaganda sa zapada, a isto to smo osjetili i mi na svojoj koži tokom ratova devedesetih.

"Ovo je samo povod, treba čitati između redova. Kako raste pritisak na Rusiju. Zapad je davno optužio Rusiju. To je jedan teatar u kojem su oni sve izmislili. Mi smo svjedoci toga i žrtva, takve stvari su se dešavale i nama", rekao je Perović za ATV.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi ističe da Putin ima podršku naroda koji se saosjeća sa Rusima u pokrajinama Donjecka i Luganska.

"Sinoć su svi čekali odluku Putina o priznanju DNR-a i LNR-a i svi su to komentarisali. Međutim, to je bilo očekivano kao i sa sankcijama. Ponavlja se situacija kao sa nama. Spremala se kopija "Oluje", Ukrajina je to spremala prema oblastima Donjeck i Lugansku. Ovdje nema panike, ali odreagovale su berze pa je kurs rublje pao. Uglavnom nema većih pomaka", rekao je Perović.

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.