Šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji

Perović za ATV: U Moskvi je situacija mirna, život teče normalno

  • Извор: АТВ
  • 24.06.2023. 14:14

Šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović kaže za ATV da je situacija u Moskvi potpuno mirna, da se ne vide nikakvih problemi i da život teče normalno.

"Jedino što su otkazali studentima i đacima matursko veče i oni su najviše izgubili. Na pojedinim mjesta ima policijskih autobusa, ali nema nikakvih znakova da se nešto dešava. Život teče normalno, šta se gdje dešava mi to ne vidimo. Čujemo samo preko televizije. Kažu da na jugu se nešto dešava. Međutim, zvaničnih nema informacija. To smo pratili čitavu noć, bile su vanredne emisije. Predsjednik Putin se obratio naciji da će biti sve mirno i da garantuje sigurnost", kaže Perović.

Eksplozija i pucnjava u Rostovu?

Eksplozija i pucnjava u Rostovu?

Sinoć je šef Vagnera Jevgenij Prigožin pokrenuo oružanu pobunu usmjerenu protiv rukovodstva Rusije i vojnih snaga. Uz prijetnje da će doći do Moskve, Prigožin je saopštio da su njegovi borci zauzeli sve vojne objekte u ruskom gradu Rostovu na Donu.

"Za sada je sve mirno, daj Bože da tako ostane, ja sam vidio 1991. i 1993. to je bilo potpuno drugo. Tenkovi, oklopni transporteri, narod šeta, kafići puni. Na dva mjesta sam vidio policijski autobus, a tu su ranije stajali policijski automobili", kaže Perović.

Helikopteri ruske vojske navodno pucali na konvoj Vagnera

Helikopteri ruske vojske navodno pucali na konvoj Vagnera

Predsjednik Rusije Vladimir Putin obratio se naciji i poručio da je oružana pobuna čin izdaje i obećao je brzu kaznu onima koji su namjerno krenuli putem izdaje i pripremili oružanu pobunu.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?