Портпарол Кремља

Песков: Европски парламент "русофобна машина"

  • Извор: СРНА
  • 26.04.2024. 14:14

Европски парламент препун је унутрашњих контрадикторности и одавно се претворио у генератор досадних саопштења, а поступци тог тијела су у огромној мјери засновани на русофобији, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Он је у обраћању новинарима коментарисао резолуцију Европског парламента у којој се позива на одбацивање резултата предсједничких избора у Русији.

"Европски парламент одавно је заузео став снажне и систематичне русофобије. То тијело се, наравно, држи тог става, супротно главном позиву посланика: да граде дијалог и траже начине за његову изградњу. Европски парламент се претворио у машину препуну унутрашњих контрадикторности која наставља да генерише досадна саопштења", истакао је Песков.

Посланици су у резолуцији усвојеној на пленарној сједници Европског парламента у Стразбуру позвали да се одбаце резултати предсједничких избора у Русији, које су оцијенили као "недемократске". 

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм