ATV

Portparol Kremlja

Peskov: Moguće slanje tenkova u Ukrajinu imat će negativne posljedice

 • Izvor: Anadolija
 • 20.01.2023. 13:02

Portparol Kremlja Dmitri Peskov izjavio je da će moguće slanje tenkova zapadnih zemalja u Ukrajinu pogoršati situaciju te kako će posljedice toga biti negativne.

"Posljedice će sigurno biti negativne. Kao što smo već rekli, ova vrsta pošiljke neće promijeniti ništa, ali će izazvati probleme Ukrajini i ukrajinskom narodu", rekao je Peskov odgovarajući na pitanja novinara u Moskvi.

Peskov, koji je zatražio da se ne "povećavaju" moguće isporuke tenkova nekih zapadnih zemalja, posebno Njemačke, u Ukrajinu, je poručio:

"Ne bismo trebali precijeniti važnost da ova vrsta pošiljke može promijeniti stvari."

Dodao je takođe da se NATO sve više uključuje u proces u Ukrajini.

"Vidimo da se sukob zapravo razvija uzlaznom putanjom. Vidimo da su zemlje NATO-a sve više indirektno, a ponekad i direktno uključene u ovaj sukob. Čujemo izjave koje pokazuju da se ovo sučešće nastavlja povećavati", rekao je Peskov.

Najvažnija tema Ukrajinske kontakt grupe, koja će se sastati u američkoj vazdušnoj bazi Ramstajn u Njemačkoj, biće slanje tenkova "Leopard" u Ukrajinu.

Njemački kancelar Olaf Šolc u srijedu se u Davosu, u Švajcarskoj, suzdržao od obavezivanja isporuke pomenutih tenkova Ukrajini.

S druge strane, Poljska i Finska objavile su da su spremne Ukrajini isporučiti tenkove "Leopard 2".

 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:00 Serija: Istine i laži (12+)

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 21:45 Serija: Merdokove misterije (12+)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 22:30 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:40 Serija: Red Rok (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.