Portparol Kremlja

Peskov: Moguće slanje tenkova u Ukrajinu imat će negativne posljedice

  • Извор: Анадолија
  • 20.01.2023. 13:02

Portparol Kremlja Dmitri Peskov izjavio je da će moguće slanje tenkova zapadnih zemalja u Ukrajinu pogoršati situaciju te kako će posljedice toga biti negativne.

"Posljedice će sigurno biti negativne. Kao što smo već rekli, ova vrsta pošiljke neće promijeniti ništa, ali će izazvati probleme Ukrajini i ukrajinskom narodu", rekao je Peskov odgovarajući na pitanja novinara u Moskvi.

Peskov, koji je zatražio da se ne "povećavaju" moguće isporuke tenkova nekih zapadnih zemalja, posebno Njemačke, u Ukrajinu, je poručio:

"Ne bismo trebali precijeniti važnost da ova vrsta pošiljke može promijeniti stvari."

Dodao je takođe da se NATO sve više uključuje u proces u Ukrajini.

"Vidimo da se sukob zapravo razvija uzlaznom putanjom. Vidimo da su zemlje NATO-a sve više indirektno, a ponekad i direktno uključene u ovaj sukob. Čujemo izjave koje pokazuju da se ovo sučešće nastavlja povećavati", rekao je Peskov.

Najvažnija tema Ukrajinske kontakt grupe, koja će se sastati u američkoj vazdušnoj bazi Ramstajn u Njemačkoj, biće slanje tenkova "Leopard" u Ukrajinu.

Njemački kancelar Olaf Šolc u srijedu se u Davosu, u Švajcarskoj, suzdržao od obavezivanja isporuke pomenutih tenkova Ukrajini.

S druge strane, Poljska i Finska objavile su da su spremne Ukrajini isporučiti tenkove "Leopard 2".

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!