Portparol Kremlja

Peskov: Poljska je neprijateljska država, osiguraćemo bezbjednost Bjelorusiji

  • Извор: СРНА
  • 24.05.2023. 20:08

Rusija ima obavezu da osigura bezbjednost Bjelorusije, a da izjave iz Varšave ukazuju da je spremna da se otvoreno umiješa u poslove drugih zemalja, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Bivši zamjenik ministra nacionalne odbrane Poljske general Valdemar Skržipčak je priznao da se Varšava sprema za vojni puč u susjednoj republici, koji namjerava da podrži vojnim sredstvima.

Peskov je istakao da poljsko rukovodstvo sada bukvalno zalazi u "histeriju rusofobije".

"Vidimo da ova neprijateljska država zapravo namjerava da se direktno miješa, uključujući i upotrebom sile, u unutrašnje poslove susjedne zemlje", rekao je Peskov.

On je ukazao da je Belorusija partner i saveznik Rusije i da Moskva, naravno, ima obavezu da osigura bezbjednost Belorusije, što će i činiti zbog otvorene prijetnje, prenosi "Sputnjik".

"Poljska je neprijateljska država za nas. Ja bih otišao i dalje, ne bih je nazivao samo neprijateljskom", konstatovao je Peskov.

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko je ranije izjavio da Zapad sprema invaziju na teritoriju te zemlje, za njeno uništenje, te istakao da zapadne zemlje od odbjeglih Bjelorusa prave militante, jer im nije žao da ih upotrebe.


  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм