Portparol Kremlja

Peskov: Ukrajinski militanti nastavljaju aktivnosti protiv Rusije

  • Извор: СРНА
  • 23.05.2023. 17:36

Ukrajinski prekogranični napad na rusku oblast Belgorod, u kojem su ranjeni civili, izaziva "duboku zabrinutost" i biće potrebni značajni napori da se takvi incidenti više ne ponove, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je rekao da ono što se juče desilo samo dodatno potvrđuje da .

"Ovo zahtijeva mnogo truda sa naše strane. Ti napori se nastavljaju, a nastavlja se i specijalna vojna operacija da bi se takvi upadi spriječili u budućnosti", naveo je Peskov.

Predsjednica Moldavije zaprijetila Putinu hapšenjem!

Predsjednica Moldavije zaprijetila Putinu hapšenjem!

Peskov nije dao tačne podatke o broju diverzanata koji su učestvovali u raciji, uz objašnjenje da ruske specijalne službe još istražuju taj slučaj, a počinioce je opisao kao "ukrajinske militante", prenosi "Raša tudej".

Ukrajinski zvaničnici rekli su da su napad izveli takozvana legija "Sloboda Rusije" i "Ruski dobrovoljački korpus", koji su kolaboracionisti koji se bore za Kijev.

Druga grupa, poznata po podršci neonacističkoj ideologiji, ranije je preuzela odgovornost za sličan smrtonosni upad u rusku regiju Brjansk prije dva mjeseca.

Borelj: Nema dogovora o novoj tranši vojne pomoći Ukrajini

Borelj: Nema dogovora o novoj tranši vojne pomoći Ukrajini

Ukrajinska diverzantska grupa upala je juče u oblast Grajvoron, zapadno od grada Belgoroda, dok su ruske vojne i bezbjednosne snage pokušavale da odbiju napad.

Guverner Vjačeslav Gladkov proglasio je režim "antiterorističke operacije", pojasnišvi da ruske snage i dalje sprovode operaciju "čišćenja" u Belgorodskoj oblasti. 

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.