Фиренца

Пет радника изгубило животе на градилишту

  • Извор: Агенције
  • 17.02.2024. 14:53

Пет радника је изгубило живот на градилишту новог супермаркета ланца "Esselunga" у Фиренци када се бетонска греда срушила, изјавио је данас гувернер Тоскане Еуђенио Ђани. "Малоприје сам добио вијест да је посљедње тијело пронађено", рекао је Ђани за радио Лејди.

Из рушевина су претходно извучене три особе, од којих су двије биле у тешком стању, и сви су пребачени у болницу. Спасени радници, сви румунске националности, нису у животној опасности, преносе медији.

У тренутку несреће на градилишту у улици Виа Марити, у сјеверозападном дијелу тосканске престонице, било је присутно око 50 радника, рекао је Ђани.

Италијанска премијерка Ђорђа Мелони је, у објави на друштвеној мрежи X, изразила саучешће породицама страдалих и захвалила надлежним службама за спасавање.

У међувремену, како преноси Анса, испоставило се да су компанија која је наручила грађевинске радове, а која се налази у власништву "Attivita edilizie pavesi", као и извођач грађевинских радова "Esselunge Villata spa" (АЕП), такође били умијешани у несрећу која се догодила на градилишту истог ланца супермаркета у Ђенови у фебруару прошле године, када су три радника повријеђена, преноси Тан‌југ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)