Pucnjava u SAD

Petnaestogodišnjak ubio pet ljudi

  • Извор: Агенције
  • 14.10.2022. 22:30

Petanesttogodišnji mladić uhapšen je nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je ubijeno pet osoba u Raleighu, glavnom gradu američke savezne države Sjeverne Karoline, potvrdila je direktorica policije, dodavši da je osumnjičeni prebačen u bolnicu i da se nalazi u kritičnom stanju.

Policija tek mora utvrditi motive koji su doveli do pucnjave, koja je mirnu četvrt pretvorila u 3,2 kilometra široko mjesto zločina, rekla je direktorica policije u Raleighu Estela Paterson na konferenciji. Paterson nije identifikovala osumnjičenog niti je navela kako je povrijeđen.

Pucao je u pet popodne po gradu u kojem živi oko pola miliona ljudi

Pucnjava je započela juče u pet sati poslijepodne na ulicama četvrti Hedingham, gdje je stanovnicima rečeno da satima ostanu u svojim kućama dok je policija tražila napadača, piše Index.

"Osumnjičeni je kasnije pronađen blizu pješačke i biciklističke staze Neuse River Greenway, gdje je upucao još ljudi", rekla je Paterson. 

Nakon obračuna policija ga je svladala. Službenici su rekli da je pucnjava uznemirila stanovnike širom grada, u kojem živi otprilike pola miliona ljudi i koji je poznat kao centar za istraživanje visoke tehnologije.

"Niko ne bi trebao osjećati ovaj strah u zajednicama. Niko", rekao je demokratski guverner Roy Cooper tokom brifinga, nazvavši pokolj tragičnim činom oružanog nasilja.

Poznata je dob žrtava, među njima je i šesnaestogodišnjak

"Tri žene, u dobi od 52, 49 i 35 godina, i šesnaestogodišnji dječak su među ubijenima u pucnjavi", rekla je Patterson. 

Dvadesetdevetogodišnji policijski službenik Gabriel Tores, koji je odlazio na posao u vrijeme incidenta, takođe je ubijen.

Dvije osobe su ranjene - policajac koji je medicinski zbrinut i potom otpušten te žena (59) koja je hospitalzovana u kritičnom stanju. Direktorica policije nije pružila detalje o samoj pucnjavi i nije mogla reći postoji li veza između osumnjičenog i žrtava.

Ulice u četvrti gdje se zbila pucnjava jutros su još uvijek bile zatvorene žutom policijskom trakom, a policijska su vozila ostala parkirana ispred nekoliko kuća, prema snimcima koje su objavili lokalni mediji.


Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.