Generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske

Petrović: Bolji koeficijent za pojedina radna mjesta zbog otežanih uslova

 • Izvor: Srna
 • 28.11.2022.12:35

Generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović izjavio je Srni da nema razloga da Sindikat ne zna za sve ugovore koji se potpišu u termoelektranama, ali da su u Upravi ovog preduzeća za to da se pojedina radna mjesta bolje kvalifikuju zbog otežanih uslova za rada, kao da računaju na punu saradnju sa Sindikatom.

- Nema razloga da Sindikat ne zna za sve ugovore koji se potpišu u termoelektranama i da kaže da li je to potrebno preduzeću ili nije. Mi smo za to da se ocijene svi ugovori koji se potpisuju u termoelektranama, ali isto tako i da se pojedina radna mjesta kvalifikuju sa boljim koeficijentima zato što su sa otežanim uslovima rada u odnosu na ostala radna mjesta - rekao je Petrović.

Petrović je rekao da postoji opravdan razlog za dodatnu analizu svih troškova unutar svakog sistema, pa tako i u rudnicima i termoelektranama.

On je dodao da je potrebno učestati komunikaciju da bi se razmjenjivali i ocjenjivali postupci, te da računaju na punu kooperativnost i saradnju sa Sindikatom.

Petrović je dodao da su saglasni sa stavom o formiranju Radne grupe i učestvovaće u analizama.

U Rudniku i Termoelektrani "Ugljevik" danas je počeo štrajk tako što su okupljenim radnicima predočena tri sindikalna zahtjeva od kojih su dva ispunjena, rekao je Srni predsjednik Sindikalnog odbora Boban Benović i istakao da se u preduzeću održava minimum proizvodnje.

On je naveo da su sindikalci na sastanku sa generalnim direktorom "Elektriprivrede Republike Srpske Lukom Petrovićem usagasili ispunjenje dva od tri zahtjeva, te da radnici nezadovoljni primanjima, traže povećanje cijene rada sa 150 na 170 KM.

Sindikat Rudnika i Termoelektrana "Gacko" neće sprovoditi obustavu proizvodnje u tom rudniku do 19. decembra, rečeno je danas Srni u Sindikalnoj organizaciji RiTE.

Odbor Sindikata je prihvatio ponudu generalnog direktora "Elektroprivrede Republike Srpske" Luke Petrovića da hitno bude formirana radna grupa sastavljena od predstavnika Uprave Matičnog preduzeća ERS, Uprave RiTE "Gacko" i Sindikata RiTE Gacko koja će u roku od 20 dana, a najkasnije do 19. decembra, iznijeti prijedlog povećanja plata koje bi se primjenjivalo od 1. januara, navodi se u zaključcima Sindikata nakon sastanka.


Tagovi:
 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Dugo sam te čekao

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.