Британија

План сахране спреман? Краљ Чарлс болеснији него што палата дозвољава да се зна

  • Извор: Б92
  • 30.03.2024. 15:21

Краљ Чарлс није ни двије године актуелни краљ Велике Британије, а план његове сахране је већ спреман.

План сахране монарха није никаква новост, по свим правилима је обавеза да постоји, па је тако план сахране краљице Елизабете II био познат под именом Лондонски мост, док је план за краља Чарлса - Менаи мост.

Чарлсова погребна поворка ће изгледати слично као и краљице Елизабете, а како пишу неки британски медији, с обзиром на краљеву дијагнозу, планови су правовремени.

"То је прилично уобичајена ствар међу британским племићима, али у Чарлсовом случају експедитивност је неопходна, неки дворјани вјерују да је Чарлсов рак гори него што то желе да буде", каже краљевски извор.

Окончана талачка криза: Ухапшен мушкарац који је држао таоце

Окончана талачка криза: Ухапшен мушкарац који је држао таоце

Чарлсово тијело биће премјештено у Вестминстерску палату, а сахрана ће се обавити након девет дана.

Убрзано планирање није чудно с обзиром на то да је његово стање горе него што се мисли, те да су му наводно остале још двије године живота.

"Краљ Чарлс је много болеснији него што палата дозвољава да се зна и једноставно није дорастао послу да води своју разуларену породицу, пословне интересе круне и испуњава свакодневне обавезе монархије. Његов рак га једе живог. Он је веома слаб. Ситуација је очајна", наводи се.

Томе свједочи и чињеница да се краљ све више ослања на принцезу Ану када су неке дужности у питању, а исто тако је забринут и да ли је Вилијам спреман да преузме престо с обзиром на то да се и принцеза од Велса, Кејт Мидлтон, такође бори са карциномом, преноси Б92.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.