Holandija

Pocijepao Kur'an ispred skupštine u Hagu

 • Izvor: Anadolija
 • 23.01.2023.20:18

Edvin Vagensveld, vođa holandskog pokreta Patriotski Evropljani protiv islamizacije Zapada (PEGIDA), pocijepao je Kur'an u Hagu.

Vagensveld je juče u 14 sati po lokalnom vremenu na svom Twitteru podijelio snimak kako cijepa Kur'an ispred zgrade skupštine u Hagu.

On je sam bio tokom incidenta i sve se odvijalo pod policijskom zaštitom. Navedeno mu je to dopušteno pod uslovom da ne spaljuje Kur'an po uzoru na subotnji incident u Švedskoj, piše agencija Anadolija.

U nastavku dijeljenja vidjelo se da su pocijepane stranice Kur'ana spaljene u tepsiji na drugoj lokaciji.

Ovaj incident dogodio se netom nakon subotnjeg incidenta u Švedskoj.

Rasmus Paludan, lider danske krajnje desničarske stranke Čvrsti kurs (Stram Kurs), spalio je u subotu primjerak Kur'ana ispred turske ambasade u Stokholmu. Paludan je bio okružen brojnim pripadnicima policije tokom spaljivanja svete islamske knjige.

 • 20:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Svakog ponedjeljka u 20 časova i 20 minuta na programu ATV-a za vas putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:00 Emisija: Ćirilica

  Svakog ponedjeljka u 21 čas na programu ATV-a možete da pratite emisiju „Ćirilica“ urednika i voditelja Milomira Marića.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.