Неколико особа повријеђено

Погинула трудница у снажном земљотресу на Филипинима

  • Извор: СРНА
  • 03.12.2023. 09:59

Једна трудница је погинула у снажном земљотрес на Филипинима, а неколико особа је повријеђено, саопштили су званичници.

Трудница је умрла након што је њу, њеног мужа и ћерку пао бетонски зид висине 4,5 метра у провинцији Давао дел Норте, пренио је АП позивајући се на локалне званичнике.

Њен муж и ћерка су повријеђени, а још двоје дјеце и њихови родитељи су у паници скочили са прозора на другом спрату док им се кућа љуљала, али нису задобили повреде.

Снажан земљотрес на Филипинима, издато упозорење на цунами

Снажан земљотрес на Филипинима, издато упозорење на цунами

Амерички геолошки институт објавио је да је јучерашњи земљотрес имао магнитуду од 7,6 степени по Рихтеру и да се десио на дубини од 32 километра.

Пацифички центар првобитно је објавио упозорење на цунами за јужне Филипине и дијелове Индонезије, Палауа и Малезије, али га је касније повукао.

У Јапану су власти издале наредбе за евакуацију у различитим дијеловима префектуре Окинава, укључујући читаво приобално подручје, што је обухватило хиљаде људи. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм