Napad "Islamske države"

Poginulo 17 sirijskih vojnika i devet džihadista

  • 07.06.2018. 20:10

Najmanje 17 pripadnika provladinih snaga i devet džihadista poginuli su u iznenadnim napadima militanata "Islamske države" na jugu Sirije, saopšteno je iz Sirijske opservatorije za ljudska prava.

Direktor Opservatorije Rami Abdulrahman izjavio je da je riječ o prvim ovakvim napadima u pustinji u južnoj pokrajini Suvajda, što je područje u kojem prisustvo džihadista nije primijećeno u posljednjih više od godinu dana. 

On je naveo da je među 17 poginulih pripadnika provladinih snaga devet Iranaca i nekoliko proiranskih šiitskih boraca, dok identitet dvojice palih boraca nije poznat, javio je AFP. 

Novim obračunima broj poginulih provladinih vojnika u nešto više od dvije sedmice porastao je na 179, a u istom periodu je ubijeno najmanje 89 militanata. 

U napadima džihadista u pokrajini Deir ez Zor na istoku Sirije poginulo je 45 pripadnika provladinih snaga. 

Više od 350.000 ljudi je poginulo u sukobima u Siriji, koji su počeli 2011. godine. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм