Тимур Мјасников

Погинуо руски пуковник у терористичком нападу: Борио се на КиМ

  • Извор: Новости.рс
  • 29.03.2024. 17:43

Руски пуковник Тимур Мјасников, који је био на одсуству од рата у Украјини, а који се као добровољац борио на Косову и Метохији, погинуо је у терористичком нападу на „Крокус сити хол“ у Моксви.

Информације о смрти Мјасникова појавиле су се на руским телеграм каналима. Он је био на списку хоспитализованих послије терористичког напада, који је објавило Министарство здравља Московске области.

"Тимур је успио да одгурне жену и сина на безбједно мјесто, а и сам се нашао под јаком ватром. Погођен је са три метка. Љекари су се неколико дана борили за његов живот, али, нажалост, нису могли да га спасу", рекао је Маливанчук. Опроштај од Мјашњикова биће 29. марта.

Ухапшена девета особа оптужена за терористички напад у Москви

Ухапшена девета особа оптужена за терористички напад у Москви

Према ријечима Маливанчука, преминули пуковник, дипломац Суворовске војне школе и Војног универзитета, служио је у 3. бригади специјалних снага, која је у саставу Главне управе руског Генералштаба (раније ГРУ). Борио се на Косову и Метохији и у Таџикистану, а посљедње двије године био је у зони Сјеверног војног округа.

Неколико дана пре терористичког напада, Мјасников је отишао на одмор да посјети своју породицу у Москви. Са супругом и сином дошао је у Крокис сити хол на концерт групе Пикник.

Порастао број жртава након напада у Москви

Порастао број жртава након напада у Москви

У нападу на посјетиоце концерта у Москви који се догодио 22. марта убијено је 140 особа. Федерална служба безбједности Русије саопштила је да је у близини руско-украјинске границе приведено 11 лица, укључујући четворицу терориста.

Терористи, који су крвави пир починили за свега 18 минута, пресретнути су у Брјанској области, на мање од 100 километара од руско-украјинске границе, док су бијелим „реноом“ покушавали да побјегну у Украјину. Суд у Москви одредио им је притвор до 22. маја.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:20 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:35 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:35 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.