Santjago

Pokušaj višemilionske pljačke na aerodromu u Čileu, ima nastradalih

  • Извор: Агенције
  • 08.03.2023. 21:31

Dvije osobe su poginule danas u osujećenoj višemilionskoj pljački na najvećem čileanskom aerodromu u Santjagu, saopštile su čileanske vlasti.

Snimci koji se dijele na društvenim mrežama pokazuju pucnjavu između pljačkaša i zvaničnika čileanske vazduhoplovne agencije (DGAC) ispod aviona LATAM Erlajnsa na međunarodnom aerodromu ''Arturo Merino Benitez'' u Santjagu, prenio je Rojters.

Vlasti su saopštile da su jedan pljačkaš i službenik za bezbjednost aerodroma poginuli tokom pokušaja pljačke.

Zamjenik ministra unutrašnjih poslova Manuel Monsalve rekao je da je 10 pljačkaša ušlo na aerodrom rano jutros u tri vozila, nakon što su vezali čuvare.

"Došlo je do intenzivne razmjene pucnjave", rekao je Monsalve, napominjući da su bezbjednosni organi "spriječili dobro organizovanu i naoružanu grupu da izvrši dobro isplaniranu pljačku".

Avion, koji je stigao iz Majamija, nosio je 32,5 miliona dolara, koje je prevozila lokalna kompanija za obezbjeđenje.

Generalni direktor DGAC-a, rekao je da nijedan putnik nije bio ugrožen tokom susreta, iako su "pljačkaši imali veliku vatrenu moć da ukradu novac".

Organizovani kriminal u Čileu je u porastu posljednjih godina, uključujući složene pljačke vozova i višemilionske pljačke u glavnoj morskoj luci u zemlji, navodi Rojters.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм