Бразил

Пола милиона становника Сао Паола и даље без струје

  • Извор: СРНА
  • 06.11.2023. 22:51

Пола милиона становника бразилског града Сао Паоло и даље је без струје, три дана након што је олуја прекинула напојне каблове.

Бразилска Електродистрибуција "ЕНЕЛ" саопштила је да је олуја прекинула напојне каблове у бројним улицама града када је без струје остало 2,1 милион корисника у Сао Паолу.

Настава у школама данас је отказана у најтеже погођеним градским насељима, попут Морумбија.

"ЕНЕЛ" истиче да су струју пустили за 76 одсто корисника, али да је 500.000 и даље без електричне енергије.

Компанија је друга по величини у Бразилу и у власништву је италијанске енергетске групације "ЕНЕЛ". Према наводима у саопштењу удари вјетра су узроковали велику штету на мрежи због оборених стабала и грана.

Бразилски министар правосуђа Флавио Дино изјавио је да ће администрација од компаније тражити објашњење за прекид довода струје.

Канцеларија државног тужиоца саопштила је да ће бити покренута истрага о узроку због којег је тако велики број корисника остао без струје дуг временски период и да ли "ЕНЕЛ" има довољно особља да се избори са ванредним ситуацијама у 24 области за које су задужени.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!