Amerika

Policajac spasao dijete sigurne smrti

  • Извор: Блиц
  • 06.09.2023. 14:41

Jedno sasvim mirno podne ostaće zauvijek urezano u sjećanje policajca iz Amerike, koji je pribranom reakcijom spasao dijete staro godinu i po dana sigurne smrti.

Saobraćajni policajac Brendan Frejzer pravi je heroj u Mičigenu, zbog intervencije koju je imao prije skoro sedam dana.

Naime, on je tokom rutinske kontrole zbog prevelike brzine ugledao u automobilu bebu staru 18 mjeseci i majku koja je unezvereno vikala tokom zaustavljanja da joj beba umire.

Bez suvišnih pitanja, mladić je momentalno priskočio u pomoć ženi koja je vozila plavi kamaro.

Saučesnik opisao kako je pomogao Mirnesi S.: Podlegao sam iskušenju

Saučesnik opisao kako je pomogao Mirnesi S.: Podlegao sam iskušenju

Kako prenose američki mediji, Frejzer je krenuo u potjeru za kolima, kada je vidio da je kao munja projurio pored njega. Uključio je sirenu i započeo jurnjavu za ševrolet kamarom.

U jednom trenutku, auto je stao kraj puta, a kada je Frejzer prišao automobilu, shvatio je da je u borbi na život ili smrt.

Bez puno razmišljanja započeo spasavanje

Naime, u automobilu su bili roditelji i njihov 18-mjesečni sin koji se gušio, prenosi Blic.

– Upomoć, beba nam umire – vrištala je majka u vozilu, a policajac ju je nekoliko puta pitao šta se dogodilo. Nakon toga je uzeo dijete iz njihovih ruku i počeo je da ga oživljava.

Šokantan snimak koju su objavili strani mediji pokazuje kako majka trči za policajcem i pokušava da vrati djete, međutim, policajac je ostao dovoljno priseban i pribran, te je mališanu oslobodio disajne kanale jednostavnom i uvježbanom metodom, budući da se mališan davio.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: