Zbog spora o platama

Policajci neće da rade prekovremene sate

  • Извор: СРНА
  • 29.06.2022. 21:04

Škotska policijska federacija saopštila je danas da će, zbog spora o platama, njeni članovi preduzeti mjere, među kojima je i to da neće raditi duže od trajanja smjene.

Budući da je policajcima u Škotskoj zakonom zabranjeno da štrajkuju, sindikat je saopštio da će njihova akcija uključivati to da policajci ne započinju smjene ranije i da ne ostaju duže od tačno određene satnice, osim ako nije izričito naređeno.

Oni će odbiti da nakon smjene ponesu bilo kakvu policijsku zaštitnu opremu ili uređaje kao što su radio talasi.

Sindikat, koji zastupa više od 18.000 članova i 98 odsto svih policajaca u Škotskoj, saopštio je da će ova mjera stupiti na snagu 1. jula od 18.00 časova.

U pismu generalnog sekretara organizacije Kaluma Stila, upućenom šefu škotske policije Ijanu Livingstonu, navodi se da je ta odluka "manifestacija snage i osjećaja krajnjeg prezira prema ponudi za plate".

"Nemojte zaboraviti da je ovo najveće nezadovoljstvo u policijskoj službi od 1970-ih i najotvoreniji istup naših pripadnika u više od 100 godina", napisao je Stil.

On je rekao da će narednih sedmica uslijediti dalje akcije za očuvanje zdravlja i bezbjednosti članova federacije, kao i za ublažavanje efekata ekonomske krize i rastućih troškova života.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.