Meksiko

Policajci upali u zasjedu narko-bande: Napali ih oklopnim vozilima sa teškim naoružanjem

  • Извор: Курир
  • 27.06.2022. 19:58

Šest policajaca je ubijeno, a četvorica su ranjena u nedjelju u sjevernoj meksičkoj pograničnoj državi Nuevo Leon nakon što ih je upala u zasjedu pretpostavljene narko-bande opremljene sa 10 ručno rađenih oklopnih automobila sa teškim naoružanjem, saopštile su vlasti.

Državna policija Nuevo Leona saopštila je da je patrola bila brojčano nadjačana u napadu prije zore na autoput koji vodi ka graničnom prelazu Kolumbije. Policija je saopštila da su policajci izvršili "herojski" napad.

„Civilne snage ponavljaju svoju posvećenost zaštiti stanovnika Nuevo Leona i obavezuju se da ova djela NE prođu nekažnjena“, saopštili su zvaničnici.

Državni tužioci su rekli da je među policajcima koji su poginuli na dužnosti bila i jedna žena. Tužilaštvo je u tvitu navelo imena šestorice policajaca i dodalo: "Počivaj u miru".

Za sada nema informacija o identitetu napadača. Ali obližnjim gradom Nuevo Laredo dugo je dominirao nasilni sjeveroistočni kartel, nasljednik starog Zetas kartela.

Nuevo Leon je pretrpio teško nasilje pod Zetas kartelom u posljednjoj deceniji. Nakon što se donekle stišalo, ove godine je došlo do porasta broja ubistava, uključujući užasavajuću smrt 18-godišnjeg studenta prava u Montereju, gradu na sjeveru u Nuevo Leonu.

U martu je uhapšen navodni vođa sjeveroistočnog kartela Huan Herardo Trevinjo, takođe poznat kao "El Huevo". Američko ministarstvo pravde nazvalo je Trevinja „trgovcem drogom, izvršiocem, nabavljačem oružja i vođom trga“ kartela.

Smrtonosna zasjeda u Nuevo Leonu dogodila se samo nekoliko dana nakon što su četiri policajca ubijena nakon što su uvučeni u zasjedu u zapadnom Meksiku. Vlasti su saopštile da je čak osam osumnjičenih napadača ubijeno u pucnjavi sa drugom policijom koja je požurila na lice mjesta.

Meksiko je registrovao više od 340.000 ubistava i desetine hiljada nestanaka od pokretanja kontroverzne vojne ofanzive protiv organizovanog kriminala 2006. godine.


  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.