Protest

Policija ispalila suzavac na demonstrante u Parizu

  • Извор: СРНА
  • 12.02.2022. 15:58

Francuska policija ispalila je suzavac na demonstrante u aveniji na Jelisejskim poljima u Parizu neposredno nakon što je u grad ušao "Konvoj slobode", koji protestuje zbog mjera uvedenih radi suzbijanja širenja virusa korona.

Vozila sa demonstrantima uspjela su da prođu policijske kontrolne punktove u centru Pariza kako bi omeli saobraćaj oko Trijumfalne kapije.

Demonstranti inspirisani sličnim protestima u Kanadi mahali su francuskim zastavama i trubili sirenama vozila uprkos nalogu policije da ne ulaze u Pariz.

Policija je tražila od demonstranata da se kreću nakon što su se popeli na vozila nasred kružnog toka oko Trijumfalne kapije.

Nešto ranije je policija saopštila da su zaustavili oko 500 vozila koja su pokušala da uđu u Pariz i da je uručeno skoro 300 novčanih kazni.

U odvojenom saopštenju, policija navodi da je uhapšeno pet demonstranata na jugu Pariza i da su kod njih pronađene praćke, čekići, noževi i gas maske.

Policija je zbog protesta angažovala više od 7.000 pripadnika bezbjednosnih snaga, postavila je kontrolne punktove, a poslati su oklopni transporteri i vodeni topovi.

Policija je za danas u Parizu odobrila dva ulična marša protivnika vakcinacije i članova "Žutih prsluka".

Foto: Tanjug/AP
Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.